Turul Spaniei

Decizie extrema in Turul Spaniei. Unul dintre favoriti dat afara din cursa

Turul Spaniei, ultima intrecere de trei saptamani a sezonului in ciclismul mondial, a ramas dupa doar doua etape fara unul dintre favoritii la victoria generala.

Italianul Vincenzo Nibali, fost castigator in Turul Spaniei, a fost dat afara din cursa dupa ce s-a tinut de masina echipei sale Astana in tentativa de a recupera timp fata de grupul principal.

Totul s-a intamplat in etapa de duminica, atunci cand Nibali a fost implicat intr-o cazatura si a ramas intarziat.

Disperat sa revine in pluton si sa nu piarda timp in fata celorlalti rivali, cel supranumit "Rechinul" a recurs la un gest nesabuit pe care mai apoi avea sa-l regrete.

Organizatorii Vuelta s-au dovedit din cale afara de drastici in decizia lor si au anuntat la cateva ore dupa etapa excluderea lui Nibali din cursa.

"Stiu ca am gresit si ca am incalcat regulamentul, iar pentru aceasta imi cer scuze in fata intregii lumi. Consider insa ca nu este cea mai justa decizie pe care au luat-o organizatorii. O penalizare de timp cu 5 minute in ierarhia generala cred ca ar fi fost mai potrivita", spune Nibali.

Cu trei Mari Tururi in palmares (Vuelta 2010, Giro 2013 si Tour in 2014), Nibali si-a criticat propria echipa pentru modul in care s-a comportat in raport cu el dupa cazatura suferita, eforturile celor de la Astana concentrandu-se asupra protejarii lui Fabio Aro.

In alta ordine de idei, directorul Turului Spaniei, Javier Guillen, a catalogat ca lamentabila actiunea lui Nibali.



Decizie extrema in Turul Spaniei. Unul dintre favoriti dat afara din cursa