Turul Spaniei

Contador pune la socoteala si cele doua mari tururi anulate

Rutierul spaniol Alberto Contador, care a câstigat, duminica, pentru a doua oara în cariera Turul Spaniei, a declarat ca "din punct de vedere mental" are sapte mari tururi în palmares, în ciuda a doua titluri retrase în februarie pentru un test antidoping pozitiv.

 Întrebat de ce a aratat numarul 7 pe podiumul Vuelta, Contador a raspuns: "Din punct de vedere mental este imaginea celor sapte mari tururi pe care le-am câstigat".

"Ca o alta cifra apare pe o hârtie este o chestiune secundara. Ceea ce conteaza este propria mea senzatie si impresiile ramase în ochii spectatorilor", a declarat spaniolul, facând referire la Turul Frantei 2010 si la Il Giro 2011, retrase ca urmare a suspendarii de doi ani pentru un control pozitiv cu clenbuterol la Marea Bucla 2010.

Dupa o procedura lunga, campionul spaniol a fost suspendat în februarie pentru doi ani (în parte retroactiv) de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, revenind în competitie la 6 august.

În acest caz, rutierul de 29 de ani si-a sustinut mereu nevinovatia, spunând ca a mâncat carne de vita contaminata cu clenbuterol.

Oficial, rutierul de la Saxo-Bank are în palmares cinci tururi: Turul Frantei 2007 si 2009, Turul Italiei 2008 si Turul Spaniei 2008 si 2012.



Contador pune la socoteala si cele doua mari tururi anulate