Turul Spaniei

Contador preia controlul in Vuelta. Quintana, aproape de un dezastru

Alberto Contador este noul lider al Turului Spaniei dupa etapa 10-a, un contratimp individual in lungime de 36.7 de kilometri castigat de germanul Tony Martin.

Columbianul Nairo Quintana (Movistar) a inceput etapa imbracat cu tricoul rosu de lider, insa castigatorul Turului Italiei din acest an a avut parte de un accident teribil pe o zona de coborare si a pierdut peste trei minute in raport cu ceilalti favoriti.

Quintana a negociat intr-o viteza nepotrivita un viraj strans la dreapta si a fost aruncat peste cap dupa impactul cu balustrada exterioara soselei. Serios zdruncinat de impact columbianul a ramas intins pe sosea pentru ca in cele din urma sa fie urcat din nou pe bicicleta si pus in miscare de mecanicii echipei sale.

La final Quintana s-a clasat pe locul 82 la 4 minute si 7 secunde in urma lui Tony Martin, castigatorul etapei.

Campion mondial de contratimp in urma cu un an, Martin l-a devansat pe coechipierul sau Rigoberto Uran de la Omega Pharma-Quick Step pentru 15 secunde. Podiumul a fost completat de elvetianul Fabian Cancellara (Trek) sosit la 18 secunde in urma invingatorului.

Pe patru s-a clasat Alberto Contador, cu o intarziere de 39 de secunde, insa liderul echipei Tinkoff-Saxo a preluat la finalul mansei tricoul rosu de lider al ierarhiei generale.

Contador il devanseaza cu 27 secunde pe Alejandro Valverde (Movistar) si cu 59 secunde pe Uran. Quintana a iesit din top zece si este doar al unsprezecelea la aproape trei minute si jumatate in urma “Pistolarului”.

Batalia pentru suprematie in Vuelta abia inceput si continua, miercuri, cu o etapa care se termina in catarare la Santuario de San Miguel de Aralar pe o ascensiune in lungime de 9.9 km si cu o panta medie de 7.5%.

Clasamentul general in Vuelta dupa etapa a 10-a:

1    Alberto Contador Velasco (Spa) Tinkoff-Saxo    36:45:49     
2    Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team    0:00:27     
3    Rigoberto Uran Uran (Col) Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team    0:00:59     
4    Winner Anacona Gomez (Col) Lampre-Merida    0:01:12     
5    Christopher Froome (GBr) Team Sky    0:01:18     
6    Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Team Katusha    0:01:37     
7    Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team    0:01:41     
8    Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team    0:02:27     
9    Robert Gesink (Ned) Belkin Pro Cycling Team    0:02:38     
10   Damiano Caruso (Ita) Cannondale    0:02:59     
11   Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar Team    0:03:25    



Contador preia controlul in Vuelta. Quintana, aproape de un dezastru