Turul Spaniei

Chris Horner, cel mai varstnic castigator de etapa dintr-un Mare Tur

Americanul Chris Horner a sprintat ca la prima tinerete pe ascensiunea care a tras cortina, luni, peste etapa a 3-a din Turul Spaniei si a devenit cel mai varstnic castigator de etapa dintr-un Mare Tur.

La cei aproape 42 de ani ai sai, Horner a tasnit ca o sageata din grupul favoritilor cu doi kilometri inaintea finalului etapei dintre Vigo si Vilagarcia de Arousa (184,8 km) si I-a invins cu un avans de trei secunde pe spaniolii Alejandro Valverde si Joaquin Rodriguez.

Desi a sosit al 11-lea in acelasi timp cu grupul urmaritor, Vincenzo Nibali a predat tricoul rosu la finalul etapei, iar veteranul american Horner va purta cel putin pentru o zi tunica de lider al ierarhiei generale.

Horner are un avans de trei secunde in fata lui Nibali, in timp ce irlandezul Nicolas Roche este al treilea la 11 secunde.

La 41 de ani si 307 zile, Chris Horner a devenit cel mai varstnic castigator de etapa dintr-un Mare Tur, depasind recordul lui Pino Cerami din 1963 cand acesta castiga o etapa din Turul Frantei la 41 de ani.

Horner a doborat si recordul celui mai batran lider dintr-un Mare Tur, record care pana acum era detinut de italianul Andrea Noe, purtator al tricoului roz in Turul Italiei la 38 ani in Turul Italiei din 2007.



Chris Horner, cel mai varstnic castigator de etapa dintr-un Mare Tur