Turul Spaniei

Castigatorul din Turul Spaniei de negasit pentru controlul antidoping de dupa competitie

Americanul Chris Horner, rutierul care a castigat Turul Spaniei la varsta de 42 de ani, nu a fost de gasit, luni dimineata, cand a fost cautat de reprezentantii Agentiei Spaniole Antidoping.

Potrivit publicatiei spaniole AS in camera in care trebuia sa fie Horner era cazat un alt ciclist participant in Vuelta, insa nimeni nu a stiut sa spuna unde a disparut americanul de la RadioShack.

Controlul antidoping a fost comandat de USADA (Agentia Americana Antidoping), cea care l-a dat in vileag pe Lance Armstrong si a dus la stergerea acestuia din cartea de istorie a ciclismului.

Obiectivul celor de la USADA era de a masura nivelul hematocritului la Horner, rutier care in Turul Spaniei recent incheiat a avut evolutii peste asteptari tinand cont de varsta lui.

In cele din urma echipa RadioShack a reacationat furios printr-un comunicat la informatiile din media spaniola precizand ca Horner a anuntat inca dinaintea etapei de duminica schimbarea hotelului si ca "vampirii", asa cum sunt numiti in pluton medicii antidoping, au ajuns dintr-o eroare la un alt hotel. Horner a vrut sa-si petreaca noaptea de duminica spre luni alaturi de sotie mai spus cei de la RadioShack.

Pentru Horner victoria din Turul Spaniei este cel mai important succes in cei 19 ani de cariera. Horner l-a invins pe italianul Vincenzo Nibali pentru doar 37 de secunde. Pe ultima treapta a podiumului a incheiat spaniolul Alejandro Valverde, la un minut si 36 de secunde.



Castigatorul din Turul Spaniei de negasit pentru controlul antidoping de dupa competitie