Ciclism

Turul Romaniei revine dupa cinci ani de absenta

Sursă foto: facebook.com/micabucla

A 51-a editie a Turului ciclist al Romaniei se va desfasura intre 18 si 23 septembrie pe un traseu care va aduna cele mai reprezentative orase in anul centenarului Marii Uniri.

Competitia va debuta la Alba-Iulia cu o prima etapa al carui final va fi la Sibiu. De la Sibiu caravana va ajunge la Brasov, apoi la Focsani, Buzau, Targoviste si Bucuresti, punctul de final.

La start se vor alinia 120 de competitori de la 20 de echipe, dintre acestia nelipsind cei mai reprezentativi rutieri romani ai momentului, sprinterul Eduard Grosu si cataratorul Sergei Tvetcov.

Grosu inca asteapta unda verde din partea echipei Nippo-Vini Fantini pentru a concura in Turul Romaniei sub culorile nationalei.

“Revin dupa o accidentare si sunt foarte motivat. Avand patru etape de sprint, vreau sa fiu la start pentru ca as putea sa castig. Avem o echipa nationala foarte competitiva. Unul dintre obiectivele mele ar fi tricoul verde in Turul Romaniei”, a spus Grosu.

In Turul Romaniei vor fi acordate cinci tricouri distinctive, dupa cum urmeaza:

Galben - liderul clasamentului general ca in Turul Frantei;
Alb - cel mai bun tanar rutier;
Verde - cel mai bun sprinter;
Rosu - cel mai bun catarator;
Albastru - cel mai bun ciclist roman.

Turul Romaniei nu a mai fost organizat in ultimii cinci ani din lipsa de fonduri.Turul Romaniei revine dupa cinci ani de absenta