Turul Frantei

Wout Van Aert castiga la Calais dupa o evadare solitara din pluton

Sursă foto: https://twitter.com/SpazioCiclismo

Belgianul Wout Van Aert, purtatorul tricoului galben, a castigat etapa a 4-a din Turul Frantei, marti, dupa un atac spectaculos pe ultimii 10 kilometri ai mansei dintre Dunkerque si Calais.

Turul Frantei s-a reluat dupa cele trei etape din Danemarca si prima zi de pauza cu o mansa in nord-vestul Hexagonului, cu nu mai putin de sase catarari de categoria a patra in program.

Pe ultima dintre acestea a atacat Wout Van Aert, purtatorul tricoului galben, acesta obtinand victoria de etapa in fata unui pluton furios.

Belgia a facut din nou dubla, cu Jasper Philipsen de la Alpecin-Fenix sosind al doilea, la opt secunde in urma lui Van Aert.

Podiumul etapei de 171.5 kilometri a fost completat de francezul Christophe Laporte, coechipierul lui Van Aert la Jumbo-Visma.

Pentru Van Aert este a saptea victorie de etapa din cariera in Turul Frantei, dupa ce a incheiat de fiecare data pe locul secund in primele trei etape din acest an.

Van Aert isi consolideaza primul loc la general dupa acest succes de etapa, ajungand la un avans de 25 de secunde in fata lui Philipsen.

Ultimul ciclist invingator de etapa in galben fusese slovenul Tadej Pogacar, in 2021.

Turul Frantei continua, miercuri, cu o etapa de 157 de kilometri intre Lille si Arenberg, pe un traseu care imprumuta 11 sectoare de pavate din clasica Paris-Roubaix.



Wout Van Aert castiga la Calais dupa o evadare solitara din pluton