Turul Frantei

Vincenzo Nibali victorios in ultima etapa montana din Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/fanatikcomtr/

Doar 59 de kilometri au parcurs rutierii, sambata, in ceea ce a fost ultima etapa de munte inalt din aceasta editie a Marii Bucle.

O mansa intre Albertville si Val Thorens care ar fi trebuit sa aiba initial 130 de kilometri, dar din cauza drumurilor devenite impracticabile ca urmare a vremii nefavorabile organizatorii au decis sa scurteze mansa.

Dupa un scurt sector de plat a urmat singura ascensiune a zilei spre Val Thorens, o urcare de 33.4 kilometri, cea mai lunga din Turul Frantei.

Vincenzo Nibali, castigatorul Turului Frantei din 2014, s-a inserat in evadarea initiala si a ramas singur pana la final, cand a trecut primul linia de sosire cu zece secunde in fata campionului mondial Alejandro Valverde si 14 secunde in fata lui Mikel Landa.

O singura data Turul Frantei a mai ajuns la Val Thorens, in 1994, cand etapa a fost castigata de un columbian.

Tot un columbian se afla si acum in prim plan. Este vorba de Egan Bernal, purtatorul tricoului galben, car a venit pe patru in acelasi timp cu britanicul Geraint Thomas.

Francezul Julian Alaphilippe, fostul lider al ierarhiei generale pana in etapa a 19-a, s-a sufocat si a pieredut 3 minute si 17 secunde iesind de pe podiumul ierarhiei generale.

Inaintea etapei finalei care va duce caravana la Paris avansul lui Bernal in fata lui Thomas este de un minut si 11 secunde.

Daca nu se intampla ceva neprevazut duminica vom avea primul columbian care castiga Turul Frantei in istoria de 106 editii a competitiei.



Vincenzo Nibali victorios in ultima etapa montana din Turul Frantei