Turul Frantei

Vincenzo Nibali scapa de povara tricoului galben in Turul Frantei

Cucerit in etapa a 2-a dupa un atac ambitios al lui Vincenzo Nibali la Sheffield, tricoul galben a devenit de la zi la zi impovarator pentru rutierul italian de la Astana, mai ales dupa ce acesta a devenit pe sosea principalul favorit la castigarea Marii Bucle.

Nibali a tinut cu orice pret sa scape de tricoul de lider inaintea celei mai importante etape din Muntii Vosgi si a reusit acest lucru, dupa ce plutonul condus la pas de Astana a sosit la Mulhouse cu o intarziere de 7 minute si 46 de secunde.

Etapa a 8-a, desfasurata pe un traseu de 166 km intre Gerardmere si Mulhouse, a fost castigata de germanul Tony Martin, rutierul de la Omega Pharma Quick Step care a gestionat excelent o evadare in care s-a mai aflat italianul Alessandro De Marchi de la Cannondale.

Sosit in grupul de urmaritori la 2 minute si 45 in urma invingatorului, francezul Tony Gallopin de la Lotto-Belisol a devenit noul lider al Turului Frantei.

Acesta il devanseaza pe Nibali cu un minut si 34 de secunda, iar de luni responsabilitatea trenei in pluton va cadea in sarcina echipei belgiene Lotto-Belisol, in timp italianul de la Astana va avea timp sa-si studieze adversarii la victoria finala.

Turul Frantei urca la altitudine, luni, de ziua nationala a Frantei, si propune un final exploziv la La Planche des Belles Filles. Catararea finala are o lungime de aproape 6 km si o panta medie de 8.5%. Aceasta este precedata de alte cinci catarari dintre care trei de categoria intai. Se va pleca in cursa de la Mulhouse si etapa are o lungime de 161.5 km.



Vincenzo Nibali scapa de povara tricoului galben in Turul Frantei