Turul Frantei

Vincenzo Nibali, noul patron din Turul Frantei

Italianul Vincenzo Nibali a revenit in galben dupa spectaculoasa victorie obtinuta in etapa a 10-a cu final in catarare la La Planche des Belles Filles.

Campionul Italiei de la echipa Astana a atacat pe ultimii kilometri, cand l-a ajuns si depasit cu usurinta pe Joquim “Purito” Rodriguez, liderul acelui moment pe sosea, pentru a-si trece in palmares cea mai mare victorie a carierei in Turul Frantei.

Nibali a ajuns la sosire cu un avans de 15 secunde in fata francezului Thibault Pinor (FDJ) si cu 20 de secunde inaintea spaniolului Alejandro Valverde (Movistar).

Pe langa succesul de etapa, Nibali a recuperat tricoul galben pe care il cedase cu o zi in urma in mod deliberat francezului Tony Gallopin (Lotto-Belisol), cel care a fost liderul cursei de ziua nationala a Frantei.

Nibali este lider la general in prima zi de pauza a cursei, cu un avans de 2 minute si 23 secunde in fata australianului Richie Porte (Sky), cel care a devenit principalul sau adversar dupa abandonurile lui Chris Froome si Alberto Contador.

Al treilea la general este Valverde, la 2 minute si 47 secunde, dupa care urmeaza nu mai putin de trei rutieri francezi: Romain Bardet (3:01), Gallopin (3:12) si Pinot (3:47).

Dupa ziua de pauza de la Besancon de marti cursa va fi reluata, miercuri, cu o etapa de 187.5 km deloc usoara. Profilul valonat propune patru catarari in ultimii 40 km si un final in coborare.



Vincenzo Nibali, noul patron din Turul Frantei