Turul Frantei

Vincenzo Nibali castiga pe Hautacam in Turul Frantei

Purtator al tricoului galben de lider la general, italianul Vincenzo Nibali de la Astana si-a consolidat prima pozitie in Turul Frantei dupa obtinerea celei de-a patra victorii de etapa.

 

Nibali a reactionat pe catararea finala de la Hautacam de un atac incercat de americanul Chris Horner (Lampre-Merida), rutierul in fata caruia a pierdut in 2013 Turul Spaniei.

Cel supranumit “Rechinul” nu a acceptat sa-l vada pe Horner in fata si a facut marcaj strans la acesta pana i-a anihilat intreaga actiune.

Nibali s-a desprins apoi si nu a mai putut fi ajuns de nimeni pana la final, cand a trecut invingator linia de sosire spre bucuria unui Alexander Vinokourov iesit pana la brau pe geamul masinii urmaritoare.

Francezul Thibault Pinot (FDJ), cel mai bun tanar sub 23 ani din cursa, a sosit al doilea, la un minut si 10 secunde in urma lui Nibali, iar polonezul Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), cel mai bun catarator si deja invingator a doua etape, a completat podiumul la un minut si 12 secunde.

Marele pierzator al etapei dintre Pau si Hautacam a fost spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), cel care a pierdut locul pe podium pentru doar doua secunde in fata lui Jean-Christophe Peraud (AG2R).

Inaintea ultimelor trei etape clasamentul general din Turul Frantei arata astfel:

1. NIBALI Vincenzo   80h 45' 45''
2. PINOT Thibaut    + 07' 10''
3. PERAUD Jean-Christophe    + 07' 23''
4. VALVERDE BELMONTE Alejandro    + 07' 25''
5. BARDET Romain    + 09' 27''
6. VAN GARDEREN Tejay    + 11' 34''
7. MOLLEMA Bauke + 13' 56''
8. TEN DAM Lauren    + 14' 15''
9. KONIG Leopold    + 14' 37''
10. ZUBELDIA AGIRRE Haimar+ 16' 25"



Vincenzo Nibali castiga pe Hautacam in Turul Frantei