Turul Frantei

Victorie pentru tricoul galben in Turul Frantei de 14 iulie

Sursă foto: https://twitter.com/videoscyclisme/

Slovenul Tadej Pogacar a onorat tricoul de lider in Turul Frantei cu o victorie la intaltime, miercuri, in etapa a 17-a cu final in catarare pe Col du Portet.

Echipierul de la UEA-Team Emirates a trecut linia de sosire cu un avans de trei secunde in fata danezului Jonas Vingegaard de la Team Jumbo-Visma.

Podiumul etapei a 17-a a fost completat de ecuadorianul Richard Carapaz de la INEOS Grenadiers, rutier sosit la patru secunde in urma invingatorului.

Pentru Tadej Pogacar, liderul autoritar din Turul Frantei, victoria de la Soulan pe Col du Portet este a doua obtinuta in actuala editie a Marii Bucle.

Rutierul sloven in varsta de doar 22 de ani a mai triumfat pe 30 iunie in etapa a 5-a, un contratimp de 27.2 km intre Change si Laval Espace Mayenne.

"Sa castig in tricoul galben nu poate fi descris in cuvinte", a declarat Pogacar.

De ziua nationala a Frantei cel mai bine clasat rutier al gazdelor a fost David Godou de la echipa Groupama FDJ, ciclist sosit cu al patrulea timp in etapa.

Pogacar isi consolideaza pozitia de lider la general, cu un avans de 5 minute si 39 de secunde in raport cu Vingegaard.

Joi este programata o noua etapa in Pirinei cu final in catarare, o mansa de 129.7 km intre Pau si Luz Ardiden, cu trecere peste celebra Col du Tourmalet la 2108 metri altitudine.

O ascensiune legendara pentru Turul Frantei, cu 17 km lungime si o panta medie de 7.4%.



Victorie pentru tricoul galben in Turul Frantei de 14 iulie