Turul Frantei

TURUL FRANTEI Victorie la fotografie pentru Matteo Trentin

Final exploziv in etapa a 7-a din Turul Frantei, cu italianul Matteo Trentin de la Omega Pharma-Quick Step impunandu-se pentru un varf de roata in fata slovacului Peter Sagan de la Cannondale, marele favorit al mansei.

In absenta lui Mark Cavendish, sarcina sprintului pentru echipa belgiana Omega Pharma a fost preluata de Trentin care, excelent dus in trena de Michal Kwiatkowski, l-a devansat de putin pe Sagan.

Podiumul etapei de la Nancy a fost completat de olandezul Tony Dumoulin de la Giant-Shimano, echipa germanului Marcel Kittel, cel care nu a reusit sa tina pasul cu grupul de frunte pe cele doua catarari de categoria a 4-a plasate in apropierea finalului.

Dupa o evadare de control formata din sase rutieri, anihilata pe primele pante ale ascensiunii Cote de Maron, cursa a explodat la varf pe ultima catarare a zilei, Cote de Boufflers, unde Greg Van Avermaet (BMC) si Peter Sagan (Cannondale) s-au desprins din pluton.

Urmaritorii au tras puternic in urma fugarilor si actiunea celor doi din frunte nu a avut sorti de izbanda, desi Sagan s-a reprofilat rapid si a pandit o actiune la sprintul final.

Slovacul castigator a patru etape in cariera in Turul Frantei nu a fost departe de prima victorie in acest an, doar inspiratia lui Matteo Trentin de a-si arunca practic bicicleta spre linia de sosire aducandu-i acestuia victoria.

Pentru Trentin este a doua victorie din acest sezon dupa cea obtinuta in etapa a 6-a din Turul Elvetiei, la sprint, in fata conationalilor sai Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) si Francesco Gavazzi (Astana).

Clasamentul general a ramas nemodificat la varf, cu Vincenzo Nibali in continuare in galben pentru doua secunde avans in fata coechipierului sau, danezul Jakob Fuglsang.



TURUL FRANTEI Victorie la fotografie pentru Matteo Trentin