Turul Frantei

Turul Frantei ajunge in Alpi. Prima etapa cu final la mare altitudine

Rutierii din Turul Frantei vor da piept, vineri, cu primele ascensiuni inalte din Alpi, iar finalul etapei este programat la peste 1700 metri altitudine pe o catarare de categorie speciala.

Cu alte cuvinte, dupa ce joi sprinterii au avut o ultima intalnire la sprint, castigata de norvegianul Alexander Kristoff de la Katiusa, de vineri incep lucrurile serioase pentru cataratori.

Trei ascensiuni sunt pe traseul etapei a 13-a dintre Saint-Etienne si Chamrousse (198 km), insa finalul programat pe Montee de Chamrousse (1730 m altitudine) se anunta unul exploziv pentru ierarhia generala.

Vincenzo Nibali, purtatorul tricoului galben, este cotat cu principala sansa la obtinerea unui nou succes de etapa. Ar fi al treilea in acest Tur al Frantei pentru Rechinul de la Astana, dar si alti rutieri buni pe catarare tintesc victoria de etapa.

Printre acestia se numara si Joaquin Rodriguez, rutierul de la Katiusa care a pierdut etapa a 10-a de La Planche des Belles Filles chiar in urma atacului dat acolo de Nibali.

Alejandro Valverde (Movistar), al treilea la general, Pierre Rolland (Europcar) sau Richie Porte (Sky) sunt alti rutieri de luat in seama pentru etapa a 13-a.



Turul Frantei ajunge in Alpi. Prima etapa cu final la mare altitudine