Turul Frantei

Traseul Turului Frantei din 2014

Organizatorii Turului Frantei, in speta compania Amaury Sports Organisation, a dezvaluit, miercuri, traseul editie din 2014 a Marii Bucle.

Caravana ciclista se va pune in miscare la 5 iulie in Yorkshire (Marea Britanie) si se va incheia trei saptamani mai tarziu la Paris pe celebrul bulevard Champs-Elysee.

Editia cu numarul 101 va include cinci finaluri de etapa in catarare si o singura etapa contratimp individual in lungime de 54 de kilometri.

Pe langa startul de pe pamant britanic o alta particularitate a Turului din 2014 este trecerea peste nu mai putin de noua sectoare pavate in nordul Frantei, in zona traditionala a clasicei Paris-Roubaix.

Dupa cele trei etape din Marea Britanie cursa va intra in Franta si rutierii vor rula in sensul invers acelor de ceasornic spre Alpi si apoi Pirinei. In 2014 Turul Frantei nu va ajunge deloc pe coasta de vest a Frantei in celebrele regiuni Vendee si Bretagne.

Etapa a 5-a a cursei va purta caravana ciclista intre Ypres si Arenberg Porte du Hainault, mansa marcand 100 de ani de la startul Primului Razboi Mondial, la fel cum se va intampla si in etapa a 7-a de la Nancy.

In etapa a 10-a rutierii vor avea de urcat nu mai putin de sapte catarari inaintea finalului de La Planche des Belles Filles

Spre deosebire de cursa din acest an, in 2014 masivul Alpilor va gazdui doar doua etape, la Chamrousse in apropiere de Grenoble si la Risoul, insa ambele vor avea pe traseu ascensiuni mitice precum Col du Lautaret si Col d’Izoard (2360 metri).

Lupta pentru tricoul galben se va da cu siguranta in Pirinei unde vor avea loc nu mai putin de patru finaluri in ascensiune: Bagneres-de-Luchon, Saint-Lary-Soulan. Pla d’Adet si Hautacam.

Ultima lupta pentru clasamentul general se va da la contratimpul individual programat intre Bergeac si Perigueux (54 km).

De la prezentarea care a avut loc la Paris nu au lipsit Chris Froome, castigatorul din 2013, si Alberto Contador, fostul dublu castigator al Turului Frantei, locul patru in acest an.



Traseul Turului Frantei din 2014