Turul Frantei

Thomas rezista in galben dupa ultima etapa cu final in catarare. Quintana, dezlantuit!

Sursă foto: twitter.com/letour

Rutierul britanic Geraint Thomas a ramas in tricoul galben de lider al ierarhiei generale din Turul Frantei, dupa ce a incheiat al treilea in etapa cu numarul 17 programata, miercuri, intre Bagneres de Luchon si Saint Lary Soulan pe distanta neconventionala de 65 km.

Columbianul Nairo Quintana a castigat etapa dupa un atac solitar, devansandu-l pe irlandezul Daniel Martin, cu 28 secunde. Thomas a ajuns la final cu o intarziere de 47 de secunde.

Sosit abia al optulea, cu o intarziere de un minut si 35 de secunde, Chris Froome a pierdut locul doi la general in fata olandezului Tom Dumoulin, rutier ajuns la sosire pe cinci, la 52 de secunde in urma lui Quintana.

Premiera in Turul Frantei. Start de etapa ca in Formula 1!

Thomas are un avans de un minut si 59 de secunde la general in fata lui Dumoulin, in timp ce Froome are de recuperat doua minute si 31 de secunde fata de liderul cursei si coechipierul sau de la Sky.

Joi este o etapa pentru sprinteri, vineri se va iesi din Pirinei cu o mansa in care sunt programate sase ascensiuni, dar cu final in coborare, pentru ca Turul sa se joace sambata in contratimpul de 31 km dintre Saint Pee sur Nivelle si Espelette.



Thomas rezista in galben dupa ultima etapa cu final in catarare. Quintana, dezlantuit!