Turul Frantei

Tadej Pogacar a facut spectacol in prima etapa cu final in catarare. S-a trecut linia de sosire si pe langa bicicleta!

Sursă foto: https://twitter.com/TeamEmiratesUAE/

Pantele cu inclinare de 24% din finalul etapei a 7-a l-au facut pe germanul Lennard Kamna de la Bora sa piarda nu mai putin de 14 secunde in doar 100 de metri.

Rutierul german in varsta de 25 de ani a facut parte din evadarea zilei, una care s-a format dupa o prima ora in care s-a fugit cu o medie de aproape 52 km/h.

Kamna a luat cursa pe cont propriu cu 4 kilometri inaintea finalului de la Super Planche des Belles Filles, lasandu-l in urma pe conationalul sau Simon Geschke.

Ceea ce la un moment parea a fi cursa castigata pentru Kamna s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru rutierul de la Bora care lasase o impresie frumoasa in Turul Italiei din acest an.

Impulsionat de oamenii de la UAE, echipa liderului Tadej Pogacar, plutonul ramas doar 8-10 rutieri i-a topit avansul lui Kamna.

Acesta a fost ajuns cu 100 de metri inaintea finalului, cand efectiv germanul pedala in gol pe soseaua transformata intr-un veritabil zid cu 24% inclinare.

Danezul Jonas Vingegaard de la Jumbo-Visma a incercat sa-l surprinda pe Tadej Pogacar cu un atac in zona neasfaltata din portiunea de final.

Slovenul imbracat in galben din cap si pana in picioare a raspuns pe masura indraznelii rivalului sau si a obtinut victoria de etapa. A doua consecutiva prin care isi consolideaza prima pozitie in ierarhia generala a Turului Frantei.

Pogacar ajunge la un avans de 35 de secunde in fata lui Vingegaard si la 1’10” fata de britanicul Geraint Thomas de la INEOS.

La 23 de ani si 290 de zile Pogacar isi trece in cont a 42-a victorie din cariera.

Doar legendarul Eddy Merckx avea mai multe victorii obtinute decat Pogacar la aceeasi varsta (65).

Pentru a intelege cu ce fenomen avem de-a face cand vorbim de Pogacar.

Turul Frantei ajunge, sambata, in Elvetia la Lausanne, rutierii avand in fata un nou final in catarare.

Vor fi 186.3 km cu startul la Dole si trei catarari pe traseu pentru incalzirea plutonului si pregatirea ascensiunii finale, una de 4.8 km, cu panta medie de 4.6%.

Imaginea zilei a fost oferita de Louis Meintjes de la Intermarche-Wanty-Gobert, rutier care a trecut linia de sosire alergand pe langa bicicleta. A fost mai usor de indurat dificultatea pantei finale.



Tadej Pogacar a facut spectacol in prima etapa cu final in catarare. S-a trecut linia de sosire si pe langa bicicleta!