Turul Frantei

Sagan face dubla in Turul Frantei

Sursă foto: captura ASO Youtube

Imbracat in tricoul verde de lider al clasamentului pe puncte, slovacul Peter Sagan si-a adjudecat la un sprint in urcare etapa a 5-a din Turul Frantei, o mansa de 203 km desfasurata, miercuri, intre Lorient si Quimper pe malul Oceanului Atlantic.

Sagan i-a devansat pe italianul Sonny Colbrelli si pe belgianul Philippe Gilbert, trecandu-si in cont a doua victorie de etapa in aceasta editie a Marii Bucle, dupa cea obtinuta la La Roche-sur-Yon in etapa a doua.

Cu acest succes si prin punctele obtinute Sagan si-a consolidat prima pozitie in ierarhia tricoului verde, unde are un avans de 33 puncte in fata columbianului Fernando Gaviria, celalalt rutier cu doua victorii de etapa in acest Tur al Frantei.

Tricoul alb cu buline rosii acordat celui mai bun catarator a fost imbracat de letonul Toms Skujins, rutier care a castigat doua dintre cele trei ascensiuni ale zilei. Pe celelalte trei le castigase francezul Sylvain Chavanel.

Cursa programeaza joi un final palpitant de etapa pe Mur de Bretagne sau Alpe d’Huez al Bretaniei, o catarare scurta dar extrem de abrupta care va avea efect de dinamita asupra plutonului.

Sunt asteptati in primele randuri ciclisti precum Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Daniel Martin, Julian Alaphilippe sau chiar Chris Froome in incercarea de a recupera din timpul pierdut in prima etapa.



Sagan face dubla in Turul Frantei