Turul Frantei

Rasturnare spectaculoasa de situatie in Turul Frantei. Tadej Pogacar pierde tricoul galben pe Col du Granon in Alpi

Sursă foto: https://twitter.com/JumboVismaRoad

Slovenul Tadej Pogcar, rutier care parea de neatins in actuala editie de Turul Frantei, a pierdut tricoul galben si primul loc la general in urma unui atac fabulos din partea danezului Jonas Vingegaard.

Rutierul de la Jumbo-Visma a lansat atacul asupra lui Tadej Pogcar pe Col du Granon, ultima catarare a zilei. O ascensiune de categorie speciala in lungime de 8.4 kilometri si cu o panta medie de 8.1%

Pana acum fara fisura in actuala editie a Marii Bucle, Pogacar a avut dificultati in a tine ritmul cu coechipierul sau Rafal Majka, cel care a incercat sa raspunda la atacul lui Vingegaard, cu 5 kilometri inaintea finalului.

Vingegaard a luat cursa pe cont propriu si a dat pedale grele pentru indepartarea lui Pogacar, acesta din urma fiind lasat singur pe sosea de toti rutierii care mai ramasesera in grupul de frunte.

Dupa mai bine de patru ore de cursa Vingegaard a trecut primul peste linia de sosire, devansandu-l cu 59 de secunde pe columbianul Nairo Quintana de la Team Arkea.

Podiumul a fost completat de francezul Romain Bardet, rutierul echipei DSM, sosit dupa un minut si zece secunde.

Abia al saptelea a ajuns la sosire si Pogacar, acesta acumuland o intarziere de doua minute si 51 de secunde in raport cu Vingegaard.

Astfel, tricoul galben a ajuns pe umerii lui Vingegaard, rutier care ramane dupa aceasta etapa a 11-a cu un avans de doua minute si 16 secunde la general in fata lui Bardet.

Pogacar ajunge pe trei la general, la doua minute si 22 de secunde fata de noul lider, Vingegaard.

Etapa a 11-a, pe un traseu de 151.7 km intre Albertville si Col du Granon, a programat nu mai putin de cinci catarari, inclusiv trecerea peste legendarele Col du Telegraph si Col du Galibier (2630 de metri altitudine).

Turul Frantei continua, joi, cu o noua etapa care se anunta spectaculoasa in Alpi si un final pe Alpe d’Huez, una dintre catararile care se confunda cu istoria acestei competitii.



Rasturnare spectaculoasa de situatie in Turul Frantei. Tadej Pogacar pierde tricoul galben pe Col du Granon in Alpi