Turul Frantei

Rafal Majka face uitat abandonul lui Alberto Contador pentru echipa Tinkoff

Polonezul Rafal Majka a obtinut la cei doar 21 de ani ai sai prima victorie profesionista din scurta sa cariera, sambata, in etapa regina desfasurata in Turul Frantei in masivul Alpilor.

Majka a plecat devreme in evadare si a reusit sa castige etapa de la Risoul incheiata in catarare dupa un efort solitar admirabil, reusind sa reziste pe ultimii patru kilometri atacului declansat de Vincenzo Nibali, liderul ierarhiei generale.

“Este prima victorie a carierei mele. Mereu sunt al doilea sau al treilea, dar astazi am stiut ca trebuie sa atac, pentru ca daca nu atac ma vor invinge din nou la final. Aveam nevoie sa lupt si am castigat”, a spus Majka, doar al doilea polonez care se impune intr-o etapa din Turul Frantei.

Nibali a sosit al doilea la 24 de secunde cu francezul Jean-Christophe Peraud in roata sa si nu a facut decat sa mai castige timp la general in fata principalilor sai urmaritori lasati mult in spate dupa o accelerare puternica.

Dupa aceasta a 14-a etapa Nibali are un avans de 4 minute si 37 secunde in fata spaniolului Alejandro Valverde, in timp ce batalia pentru podium devine din ce in ce mai apriga intre Romain Bardet (4:50), Thibaut Pinot (5:06) si Tejay van Garderen (5:49).Movistar).



Rafal Majka face uitat abandonul lui Alberto Contador pentru echipa Tinkoff