Turul Frantei

Prima victorie din cariera pentru Jasper Philipsen in Turul Frantei. Tricoul galben a cazut pe drumul spre Carcassonne!

Sursă foto: https://twitter.com/LeGruppetto/

Belgianul Jasper Philipsen de la echipa Alpecin-Fenix a castigat etapa a 15-a din Turul Frantei, o mansa de 202.5 kilometri intre Rodez si Carcassonne.

In varsta de 24 de ani, Philipsen i-a invins la sprintul masiv al plutonului pe conationalul sau Wout van Aert, purtatorul tricoului verde, si pe danezul Mads Pedersen.

Pentru Philipsen este prima victorie din cariera in Turul Frantei, acesta devenind al 159-lea rutier din Belgia castigator in Marea Bucla.

Acesta mai are in palmares trei succese de etapa in Turul Spaniei.

Ierarhia generala a ramas nemodificata, cu Jonas Vingegaard in continuare in galben, desi rutierul danez a trecut prin mari emotii din cauza unei cazaturi cu aproape 60 de kilometri inaintea finalului.

Coleg cu Vingegaard la Jumbo-Visma, olandezul Steven Kruijswijk a parasit Turul Frantei dupa o cazatura petrecuta cu doar cativa kilometri mai inainte, acesta fiind transportat cu ambulanta direct la cel mai apropiat spital.

Etapa a fost marcata de un nou protest, soseaua fiind blocata de mai multi oameni chiar inainte de aparitia celor doi rutieri din evadare, Nils Politt si Mikkel Frolich Honore.

39 de grade Celsius s-au inregistrat in timpul etapei de duminica!



Prima victorie din cariera pentru Jasper Philipsen in Turul Frantei. Tricoul galben a cazut pe drumul spre Carcassonne!