Turul Frantei

Pavatele aduc sarea si piperul in Turul Frantei. Degenkolb castiga la Roubaix

Sursă foto: https://twitter.com/letour

Germanul John Degenkolb a obtinut victoria in etapa a 9-a din Turul Frantei, o mansa de 154 de kilometri intre Arras si Roubaix, localitatea de final pentru una dintre marile clasice monument din ciclismul mondial.

De aceasta data finalul n-a fost programat pe velodrom, ci s-a sprintat pentru victorie pe unul dintre bulevardele localitatii din nordul Frantei, iar Degenkolb s-a impus intr-un duel redus doar la trei oameni.

Podiumul etapei a fost completat de doi belgieni, Greg van Avermaet care pastreaza tricoul galben de lider la general in Turul Frantei si de Yves Lambert, chiar campionul Belgiei.

Etapa pe pavate a antrenat mai multe cazaturi in pluton si la finalul zilei clasamentul general a suferit modificari importante.

Van Avermaet si-a marit avansul in fata lui Geraint Thomas la 43 de secunde, pe trei fiind Philippe Gilbert la 44 de secunde.

Au pierdut timp important rutieri cu pretentii la clasamentul general precum Romain Bardet si Rigoberto Uran, ultimul fiind locul doi din Turul Frantei in 2017.

Luni este prima zi de pauza in Turul Frantei din acest an si rutierii se vor odihni la Annecy.



Pavatele aduc sarea si piperul in Turul Frantei. Degenkolb castiga la Roubaix