Turul Frantei

Multa confuzie si o ipoteza dureroasa in cazul accidentului suferit de Alberto Contador

Principal favorit la castigarea Turului Frantei dupa abandonul britanicului Chris Froome, spaniolul Alberto Contador s-a vazut el insusi naufragiat pe o sosea umeda si alunecoasa dintre Vosgii francezi.

Televiziunea franceza care produce Turul Frantei si-a construit de-a lungul anilor o reputatie foarte buna tocmai in jurul acestui ideal de a nu rata niciunul dintre momentele cheie ale cursei.

Insa tocmai acum, la caderea suferita de Contador, cei de la France Television au ratat momentul si ne-au prezentat doar o imagine in ceata cu un Contador serios zdruncinat si aflat pe marginea drumului cu echipamentul sfasiat parca de un urs iesit din padure.

Abia cateva minute mai tarziu am realizat gravitatea accidentului, cand Alberto intarzia revenirea pe bicicleta si cand a solicitat schimbarea pantofilor de concurs.

Ulterior, dupa 20 de kilometri avea sa abandoneze, iar tarziu in noapte au aparut si primele informatii despre natura accidentului. Fractura de tibie si necesitatea unei interventii chirurgicale.

Cu toate acestea raman multe semne de intrebare cu privire la natura cazaturii, mai ales ca si aici au existat dubii cu privire la locul producerii. A fost pe coborare sau a fost pe catarare?

In cele din urma s-a stabilit ca accidentul a avut loc pe coborarea de pe Petit Ballon in drum spre Col du Platzerwasel, a treia catarare a zilei de luni din cele sapte programate.

Sunt detalii mai putin importante. Ce este cu adevarat important si pana in prezent ramane la stadiul de mister se refera la natura accidentului.

O imagine cu bicicleta lui Contador rupta in doua, desi vorbim totusi de un Specialized, a nascut o apriga controversa in mediul online, fanii aratandu-se revoltati de posibilitatea ca favoritul lor sa fi iesit din cursa din cauza unei erori de natura mecanica.

Cei de la echipa Tinkoff-Saxo au dres insa busuiocul si au precizat ca intr-adevar acel cadru rupt apartine bicicletei lui Contador, dar ar fi vorba de bicicleta de rezerva, rupta dupa ce s-a desprins de pe masina si a fost luata in roti de masina urmaritoare a celor de la Belkin.

O explicatie usor fantezista, sa recunoastem, si care lasa impresia ca ar vrea mai mult sa salveze din imaginea celor de la Specialized, a caror bicicleta ar fi cedat si l-ar fi scos din cursa pe Contador.



Multa confuzie si o ipoteza dureroasa in cazul accidentului suferit de Alberto Contador