Turul Frantei

Kristoff obtine a doua victorie de etapa in Turul Frantei

Rutierul norvegian Alexander Kristoff s-a impus, duminica, in etapa a 15-a din Turul Frantei si a intrat in galeria selecta a ciclistilor din tara fiordurilor cu cel putin doua succese la activ.

Kristoff, echipierul de la Katiusa, a castigat sprintul de la Nimes in fata germanului Heinrich Haussler (IAM) si a slovacului Peter Sagan (Cannondale), purtatorul tricoului verde.

Finalul de etapa a fost unul dramatic, in sensul in care neo-zeelandezul Jack Bauer (Garmin), unul dintre cei doi oameni din evadare, a sperat pana in ultimii metri ca va da lovitura inainte de a fi ajuns de pluton.

Cu greu si-a putut masca Bauer dezamagirea si frustrarea dupa ratarea acestui succes care ar fi facut sa devina primul rutier din tara sa invingator de etapa in Turul Frantei.

In cele din urma Bauer a fost al 10-lea, iar Kristoff a devenit doar al treilea norvegian cu cel putin doua succese in Marea Bucla dupa Thor Hushovd (10 victorii) si Edvald Boasson Hagen (2).

Kristoff mai castigase etapa a 12-a cu final la Saint-Etienne si mai avusese alte doua locuri secunde, la Lille (Etapa 4) si Reims (Etapa 6).

Vincenzo Nibali si-a pastrat tricoul galben si avansul de 4:37 minute in fata lui Alejandro Valverde dupa o etapa de 222 km deloc usoara, cu vant lateral, pericol de producere a bordurilor si o ploaie torentiala in ultimii kilometri.

Luni este zi de pauza si cursa va fi reluata marti cu etapele decisive din Pirinei. Turul Frantei intra astfel in ultima saptamana.



Kristoff obtine a doua victorie de etapa in Turul Frantei