Turul Frantei

Invingator surpriza in prima etapa din Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/LeTour/

Toate calculele primei etape din Turul Frantei 2022 au fost date peste cap de vremea potrivnica din Copenhaga, locul startului editiei cu numarul 109 in Mare Bucla.

Pentru a zecea oara in istorie Turul Frantei a pornit la drum din afara Hexagonului, un traseu in lungime de 13.2 kilometri pe strazile capitalei Danemarcei fiind locul in care rutierii si-au disputat primul tricou galben din 2022.

Victoria de etapa a fost obtinuta surprinzator de belgianul Yves Lampaert. Rutierul in varsta de 31 de ani de la echipa Quick Step l-a devansat cu cinci secunde pe conationalul sau Wout van Aert (Jumbo-Visma), unul dintre favoritii la contratimp.

Podiumul etapei de la Copenhaga a fost completat de slovenul Tadej Pogacar (UAE). Castigatorul Turului Frantei din 2021 a fost devansat cu 7 secunde.

Filippo Ganna, dublul campion mondial de contratimp si marele favorit la victoria de etapa, a incheiat doar al patrulea, fiind devansat cu 10 secunde.

Topul cinci a fost completat de olandezul Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Fenix), mai lent cu 13 secunde in raport cu Lampaert.

A doua etapa din Turul Frantei va purta caravana, sambata, pe un traseu de 202.5 kilometri intre Roskilde si Nyborg.

Traseul va avea trei catarari de categoria a 4-a si un sprint intermediar.



Invingator surpriza in prima etapa din Turul Frantei