Turul Frantei

Haos in Turul Frantei. O ploaie ca in filmele apocaliptice opreste etapa si schimba liderul la general!

Sursă foto: https://twitter.com/TeamINEOS

Etapa a 19-a din Turul Frantei a fost incheiata abrupt din cauza conditiilor mete extreme, iar francezul Julian Alaphilippe a pierdut tricoul galben in fata columbianului Egan Bernal.

Timpii in cursa au fost inregistrati in varful catararii Iseran, penultima a zilei, dupa care organizatorii au pus capat cursei dupa ce soseaua a fost inundata in urma unei ploi torentiale cu grindina pe zona de coborare.

Pana la finalul etapei programat la Tignes mai erau 22.4 kilometri, ultima parte in catarare, insa soseaua a devenit complet impracticabila din cauza torentilor de pe versanti.

Bernal atacase pe Iseran si reusise sa-l devanseze la general pe Alaphilippe, astfel ca francezul s-a vazut in imposibilitatea de a-si apara sansele pe sosea.

Ciclistii au tras pur si simplu pe dreapta si au urcat in masinile echipelor lor. Mai multi rutieri si-au manifestat nemultumirea pentru oprirea cursei.

Fara doar si poate, Alaphilippe este cel mai nemultumit rutier din caravana pentru pierderea tricoului galben.

Castigatorul Turului Frantei 2019 va fi decis, sambata, in urma etapei de 130 km intre Albertville si Val Thornes. Finalul este in catarare, iar noul lider Bernal va avea un avans de 25 de secunde in fata lui Alaphilippe.



Haos in Turul Frantei. O ploaie ca in filmele apocaliptice opreste etapa si schimba liderul la general!