Turul Frantei

Froome interzis in Turul Frantei

Sursă foto: twitter.com

Ciclistul britanic Chris Froome nu va participa la editia din acest an a Turului Frantei.

Froome ar fi anuntat de organizatorii Marii Bucle ca nu are dreptul sa participe in competitia pe doua roti din cauza suspiciunilor de dopaj existente, anunta publicatia Le Monde.

De patru ori castigator al Turului Frantei, Froome a fost depistat pozitiv cu Salbutamol in Turul Spaniei de anul trecut, cand in urma unui control nivelul de salbutamol detectat era dublu fata de limita admisa de Agentia Mondiala Antidoping.

Froome s-a aparat spunand ca a folosit substanta respectiva la sugestia medicului pentru a-si ameliora simptomele de astm.

Organizatorii Turului Frantei, competitie umbrita de-a lungul anilor de numeroase scandaluri de dopaj, s-au folosit de articolul 28 din regulamentul competitiei si care le da dreptul sa refuze participarea unui ciclist sau al unei echipe, daca prin prezenta acestora este afectata imaginea si reputatia competitiei.

Echipa britanica Sky a facut apel la Comitetul Olimpic Francez si cazul va fi judecat marti in regim de urgenta. Turul Frantei 2018 debuteaza pe 7 iulie.

Froome a castigat in acest an Turul Italiei, competitie unde organizatorii nu s-au aratat deranjati de suspiciunile de dopaj care planeaza asupra britanicului.

Considerat mort si ingropat dupa un inceput modest de cursa, Froome a revenit spectaculos in ultima saptamana, cand a cucerit tricoul roz dupa o evadarea solitara de peste 50 de kilometri. O adevarata proba de forta din partea unui suferind de astm!



Froome interzis in Turul Frantei