Turul Frantei

Fenomenul Tadej Pogacar loveste din nou. Victorie de etapa si tricou galben in Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/mundociclistico/

Slovenul Tadej Pogacar a castigat, joi, etapa a 6-a din Turul Frantei la capatul unui sprint redus al plutonului la Longwy, dupa cea mai lunga mansa programata la editia din acest an (220 km).

Pogacar i-a invins pe australianul Michael Matthews (BikeExchange) si pe francezul David Gaudu (Groupama-FDJ) pentru a saptea victorie din cariera in Turul Frantei.

In varsta de doar 23 de ani, Pogacar a schimbat la finalul etapei tricoul alb de lider in clasamentul tinerilor cu mult ravnitul tricou galben de lider al ierarhiei generale.

Castigatorul Turului Frantei din ultimii doi ani a profitat de caderea in ierarhie a belgianului Wout van Aert, rutier care a facut parte din evadarea zilei si care a fost prins de pluton cu 11 kilometri inaintea finalului.

Van Aert a animat etapa a 6-a cu atacuri repetate in prima parte a cursei pana cand a reusit sa cristalizeze evadarea zilei alaturi de alti doi rutieri, Jakob Fuglsang si Quinn Simmons.

In cele din urma echipierul de la Jumbo-Visma a ramas in frunte doar cu Simmons, pentru ca la intrarea in ultimii 30 de kilometri din cei 220 ai etapei sa ia cursa pe cont propriu.

Belgianul care a preluat tricoul galben in etapa a 2-a a incercat sa surprinda plutonul, in conditiile in care finalul etapei avea in program nu mai putin de trei ascensiuni.

In cele din urma Van Aert a fost ajuns de pluton si lasat in urma, ajungand la sosire cu o intarziere de 7 minute si 28 de secunde.

Van Aert a preluat tricoul verde de lider in clasamentul pe puncte.

Pogacar are 4 secunde avans in fata americanului Neilson Powless (EF Education-Post) si 31 de secunde in fata danezului Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Turul Frantei programeaza, vineri, prima etapa cu final in catarare la Super Planche des Belles Filles, dupa 176.3 kilometri cu startul la Tomblaine.

Ascesiunea finala are o lungime de 7 km, cu o panta medie de 8.7%, finalul fiind la 1140 de metri altitudine.



Fenomenul Tadej Pogacar loveste din nou. Victorie de etapa si tricou galben in Turul Frantei