Turul Frantei

Fabian Cancellara, sacrificiu urias pentru tricoul galben

Sa porti tricoul galben in Turul Frantei chiar si pentru o zi reprezinta visul oricarui ciclist din lume, iar elvetianul Fabian Cancellara a demonstrat ca ciclismul este mai mult decat un sport.

Daca in fotbal avem de-a face uneori cu accidentari de salon si nu de putin ori cu simulari scandaloase, in sportul cu pedale a duce tricoul galben la finalul etapei a reprezentat pentru Cancellara o adevarata piatra de incercare.

Implicat intr-o uriasa cazatura la aproximativ 60 de kilometri de finalul etapei a 3-a (Anvers-Huy), Cancellara a strans din dinti pentru a trece linia de sosire, desi in ultimul kilometru si jumatate il astepta temutul Zid de la Huy, cu o panta maxima de 26%.

Abia la final rutierul elvetian de la Trek a marturisit in ce conditii vitrege a parcurs ultimii 50 de kilometri ai etapei, avand doua dintre vertebre fracturate in zona lombara.

Sosit cu o intarziere de aproape 12 minute, Cancellara i-a predat tricoul galben lui Chris Froome si a abandonat cursa.

Astfel, specialistul elvetian al curselor clasice de primavara va rata etapa a 4-a, una speciala prin prezenta a 13.3 kilometri de pavate pe traseu, sectoare de piatra cubica imprumutate din celebra Paris-Roubaix.

Chiar daca Turul s-a incheiat pentru Cancellara, fostul “Leu al Flandrei” a devenit eroul tuturor pentru sacrificiul sau de a nu lasa tricoul galben pravalit intr-un sant de pe un drum oarecare al Belgiei.Fabian Cancellara, sacrificiu urias pentru tricoul galben