Turul Frantei

Etapa cazaturilor in Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/LeTour

Primoz Roglic s-a numarat printre “victimele” etapei a 3-a din Turul Frantei, o mansa decisa la sprint in favoarea belgianului Tim Merlier.

Rutierul de la Alpecin-Fenix l-a devansat pe coechipierul sau Jasper Philipsen, podiumul fiind completat de francezul Nacer Bouhanni.

Etapa a 3-a desfasurata intre Lorient si Pontivy pe distanta a 182.9 km a debutat cu o cazatura masiva la km 37 in urma careia a abandonat Robert Gesink, in timp ce Geraint Thomas a ramas minute bune la pamant acuzand o accidentare la umar.

Cu 10 km inaintea finalului a cazut si Primoz Roglic, dublul invingator de Vuelta si unul dintre favoritii la castigarea Marii Bucle. Roglic a revenit pe roti si a limita pierderile la un minut si 21 de secunde in raport cu principal.

Roglic a pierdut 56 de secunde in raport cu Tadej Pogacar, conationalul sau si principalul rival in lupta pentru tricoul galben la Paris.

O alta “victima” a etapei a 3-a este Peter Sagan, unul dintre rutierii cu pretentii la tricoul verde. Acesta s-a ales cu un hematom si o taietura importanta.

Mathieu van der Poel ramane cu tricoul galben dupa victoria obtinuta, duminica, pe Mur de Bretagne.

Turul Frantei continua, marti, cu etapa a 4-a intre Redon si Fougeres, o mansa de 150.4 km fara nicio catarare pe traseu si un singur sprint intermediar.



Etapa cazaturilor in Turul Frantei