Turul Frantei

Campionul Sloveniei castiga cea mai lunga etapa din Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/BHRVictorious/

Matej Mohoric de la echipa Bahrain-Victorious a trecut primul linia de sosire dupa cei 249.1 km dintre Vierzon si Le Creuset, la capatul a 5 ore, 28 de minute si 20 de secunde de cursa.

Acesta a fost urmat de belgianul Jasper Stuyven la un minut si 20 de secunde, podiumul fiind completat de danezul Magnus Cort dupa un minut si 40 de secunde.

Cei trei au facut parte dintr-o evadare masiva formata din 28 de rutieri si care a inceput chiar din primii kilometri ai mansei, o evadare care in prima ora de cursa a impus un ritm infernal, 51.6 km/h.

O evadare din care a facut parte si purtatorul tricoului galben, olandezul Mathieu van der Poel, acesta sosind al patrulea in acelasi timp cu Magnus Cort.

Van der Poel si-a consolidat prima pozitie in ierarhia general, avand un avans de 30 de secunde in fata belgianului Wout van Aert.

Tadej Pogacar, castigatorul Turului Frantei din 2020, a pierdut timp important si a coborat pe cinci la general, la 3 minute si 43 de secunde in raport cu Van der Poel.

Revenind la Mohoric, eroul zilei, acesta si-a trecut in palmares primul succes de etapa in Turul Frantei, dupa ce mai castigase o etapa in Turul Spaniei 2017 si o etapa in Turul Italiei 2018.

Cursa continua, sambata, cu o prima etapa de munte inalt. Din cele cinci catarari programate ultimele trei vor fi de categoria 1, cu Col de la Colombière, cu 14 km inaintea finalului de la Le Grand-Bornand.

Va fi pentru a opta oara incepand cu anul 1995 cand statiunea alpina din departamentul Haute-Savoie gazduieste finalul unei etape din Turul Frantei.



Campionul Sloveniei castiga cea mai lunga etapa din Turul Frantei