Turul Frantei

ASO a anuntat echipele invitate la Turul Frantei 2009

Amaury Sport Organisation, societatea care organizeaza Turul Frantei, a dat publicitatii, marti, cele 20 de echipe care vor participa incepand cu 4 iulie la editia 2009 a Marii Bucle.
Cele trei echipe invitate in Turul Frantei din acest an sunt Cervelo Test Team, Skil-Shimano si Agritubel, echipa lasata in afara listei fiind Fuji-Servetto, formatie care s-a constituit pe scheletul fostei Saunier-Duval.

Decizia organizatorilor de a lasa echipa Fuji-Servetto in afara competitiei are la baza politica de toleranta zero fata de trisorii plutonului, Riccardo Ricco si Leonardo Piepoli, fosti la Saunier Duval, fiind depistati pozitiv cu CERA (eritropoietina de generatie noua) in turul din 2008.

Echipa Cervelo il are drept rutier principal pe spaniolul Carlos Sastre, castigatorul Turului Frantei din urma cu un an, norvegianul Thor Hushovd fiind o alta piesa grea in angrenajul echipei cu baza juridica in Elvetia.

Celelalte 17 echipe care vor participa la Turul Frantei sunt: Milram, Quick Step, Silence-Lotto, Saxo Bank, Caisse d'Epargne, Euskaltel-Euskadi, Garmin-Slipstream, Columbia-Highroad, AG2R La Mondiale, Bouygues Telecom, Cofidis, Francaise des Jeux, Lampre-NGC, Liquigas, Astana, Rabobank si Katiusa.

Turul Frantei se va desfasura intre 4 si 26 iulie, startul urmand a fi dat printr-un prolog pe strazile din Monte-Carlo.

Onlinesport: Dumitru Stircu


ASO a anuntat echipele invitate la Turul Frantei 2009