Turul Frantei

Andy Schleck despre victoria de pe Galibier: ''Un vis devenit realitate''

Luxemburghezul Andy Schleck este mai aproape ca oricand de castigarea Turului Frantei, liderul echipei Leopard-Trek fiind despartiti de doar 15 secunde de tricoul galben inca aflat in posesia francezului Thomas Voeckler. Intr-o etapa in care spaniolul Alberto Contador a sucombat pe Col du Galibier, Andy Schleck a fost imperial, impunandu-se dupa un atac inceput cu 60 de kilometri inaintea finalului. Vedeti mai jos ce a declarat la final mezinul familiei Schleck.
''Este cea mai mare victorie din cariera mea. Am decis sa atac devreme si mi-am construit un avans bun. Echipa a facut o treaba excelenta, iar Maxime Montfort m-a ajutat enorm pe catarare. Sa castig pe Galibier este un vis devenit realitate'', a spus Schleck.

Mai aproape ca oricand de castigarea turului, Andy are un singur obiectiv in urmatoarele doua zile, si anume sa obtina tricoul galben.

''Vreau tricoul galben si am aratat ca pot sa-l obtin. In aceasta etapa am avut un plan si totul a decurs perfect pentru mine. Am atacat si nu m-a interesat ce fac ceilalti favoriti'', a mai spus Schleck.

Declaratiile eroului de pe Galibier au fost completate de cele ale frateului sau mai mare, Frank Schleck, cel care a sosit al doilea intregind succesul echipei Leopard-Trek.

''Am avut o zi perfecta si sunt foarte mandru de aceasta victorie. Mii de multumiri intregii echipe. Toti baietii au depus un effort admirabil, iar aceasta realizare reprezinta un mesaj despre spiritul nostru. Sunt mandru de echipa, fratele meu si de mine'', a spus Frank Schleck.

Thomas Voeckler conduce Turul Frantei pentru doar 15 secunde in fata lui Andy Schleck, iar vineri cursa va ajuge pe legendara Alpe d'Huez, un loc incarcat de istorie si emotie, unde Frank Schleck s-a impus in 2006.

Ultima etapa incheiata pe Alpe d'Huez a fost in 2008, cand spaniolul Carlos Sastre a castigat, realizand astfel pasul decisiv spre castigarea turului la general. Andy si Frank Schleck au sosit atunci la peste doua minute in urma spaniolului, iar Frank s-a vazut deposedat de tricoul galben.

Onlinesport



Andy Schleck despre victoria de pe Galibier: ''Un vis devenit realitate''