Turul Frantei

Alberto Contador abandon in Turul Frantei dupa o cazatura teribila

Spaniolul Alberto Contador a suferit o cazatura teribila luni de ziua Frantei in etapa a 10-a din Turul Frantei si a abandonat dupa ce a incercat sa recupereze un ecart de peste patru minute in raport cu plutonul.

Serios sifonat dupa cum stau marturie ranile suferite, in special la genunchiul drept, Contador a zabovit pret de mai multe minute pana s-a decis sa revina pe bicicleta.

In cele din urma cel supranumit El Pistolero si-a reluat cursa cu o intarziere de patru minute fata de grupul principal al favoritilor in care se afla Vincenzo Nibali, principalul sau rival la castigarea Turului Frantei din acest an.

Dus in trena de mai multi coechipieri, Contador s-a retras dupa doar cativa kilometri si astfel Turul Frantei ramane fara al doilea mare favorit. Initial si Chris Froome, britanicul de la Sky, abandonase dupa mai multe cazaturi.

Cazatura lui Contador s-a produs pe coborarea de pe Petit Balon, a doua ascensiune a zilei din cele sapte programate in etapa dintre Mulhouse si La Planche des Belles Filles.



Alberto Contador abandon in Turul Frantei dupa o cazatura teribila