Ciclism

Turul Frantei 2017 a fost prezentat la Paris

Numaratoarea inversa pentru Turul Frantei 2017 a inceput marti, dupa ce la Paris directorul cursei, Christian Prudhomme, a dezvaluit traseul cursei de anul urmator.

Marea Bucla va porni la drum din orasul german Dusseldorf, unde va avea loc un prolog de 13 kilometri programat pe 1 iulie. Traseul va merge apoi spre Franta nu inainte de a trece insa prin Liege (Belgia) si Luxemburg, cu primul final in catarare programat pe La Planche des Belles Filles, locul unde au castigat Chris Froome (2012) si Vincenzo Nibali (2014).

Sprinterii vor avea sansa lor in finalul programat la Troyes, dupa care caravana va ajunge aproape de granita cu Elvetia in statiunea de schi Les Rousses. Urmatoarea etapa spre Chambery va fi una dedicata marilor cataratori, rutierii urmand a trece peste Grand Colombier, ascensiune care propune o portiune de drum neasfaltat cu pante care ajung pana la 22%.

Cursa se va muta apoi in vestul Frantei in apropiere de Bordeaux, unde pe 10 iulie va fi programata prima zi de pauza, urmand ca apoi directia sa fie spre sud, spre Pirinei, unde sunt programate finaluri la Peyragudes si Foix, cu treceri peste catararile Port des Bales si Peyresourde.

A doua zi de pauza va avea loc la poalele Alpilor, urmand ca saptamana decisiva sa gaseasca rutierii in plina ascensiune la Serre Chevalier si Col d'Izoard. In penultima zi ciclistii se vor duela intr-un contratimp individual la Marsilia, dupa care va urma transferul spre nord pentru etapa finala de pe Champs Elysee din Paris.

Un Tur al Frantei 2017 muntos, cu numeroase catarari noi aduse in peisaj pentru a dinamiza intrecerea si care cu siguranta va face deliciul marilor favoriti precum Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana sau Vincenzo Nibali.



Turul Frantei 2017 a fost prezentat la Paris