Ciclism

Turul Flandrei: Peter Sagan obtine primul monument din cariera

Rutierul slovac Peter Sagan si-a trecut in palmares Turul Flandrei, cursa care a ajuns in acest an la editia cu numarul 100.

O editie aniversara marcata de numeroase cazaturi si care va ramane in istorie prin victoria ciclistului care a purtat pe sosea tricoul de campion mondial in culorile curcubeului.

Sagan s-a dovedit cel mai puternic rutier dintre cei aliniati la start in cursa pavatelor din Belgia si in final a trecut linia de sosire invingator cu un avans de 18 secunde in fata elvetianului Fabian Cancellara de la echipa Trek.

Aflat la ultima participare in Turul Flandrei, cursa pe care a castigat-o de trei ori in cariera, Cancellara a ratat de putin sansa de a deveni ciclistul cu cele mai multe succese in ceea ce belgienii numesc De Ronde.

Podiumul a fost completat de belgianul Sep Vanmarcke de la echipa Lotto-Jumbo.

La final, cunoscut pentru stilul sau mai special de se exprima, Sagan a explicat tactica folosita pentru a-si apropia victoria.

"Ma simt foarte bine si sunt fericit. A fost o cursa grea de la inceput si pana la sfarsit, tot timpul am mers la limita. Este foarte greu sa colaborezi cu alti ciclisti deoarece nimeni nu vrea sa lucreze cu mine...asa ca a trebuit sa-i dobor pe toti", a spus Sagan.

Ciclistul echipei Tinkoff a tinut sa dedice prima sa victorie intr-o cusra monument a ciclismului celor doi tineri rutieri belgieni decedati in urma cu doar o saptamana, Antoine Demoitie si Daan Myngheer.

Peste doar o saptamana urmeaza o alta clasica monument a ciclismului, Paris-Roubaix sau Infernul Nordului, considerata cea mai grea cursa de o zi din lume.

Sagan nu se gandeste la realizarea dublei si spune ca saptamana viitoare se va gandi la saptamana viitoare. Clasic pentru Sagan.



Turul Flandrei: Peter Sagan obtine primul monument din cariera