Ciclism

Thomas, primul tricou galben in Turul Frantei. Abandon pentru Valverde!

Sursă foto: twitter.com

Turul Frantei din acest an a debutat printr-un contratimp individual la Dusseldorf pe malul Rinului in lungime de 14 kilometri, insa ploaia care a cazut fara oprire a ingreunat parcursul rutierilor.

Cel mai rapid s-a dovedit a fi britanicul Geraint Thomas de la echipa Sky, rutier care a castigat mansa pentru un vans de cinci secunde in fata elvetianului Stefan Kung.

Thomas devine astfel primul purtator al tricoului galben in acest an, spre bucuria celor de la Sky care si-au plasat trei rutieri in primii sase ai etapei.

Chris Froome, principalul favorit la castigarea Turului Frantei, a avut parte de un start ideal de cursa, plasandu-se deasupra tuturor celorlalti pretendenti la tricoul galben.

Unul dintre acestia, Alejandro Valverde, a incheiat prematur aventura in Marea Bucla din acest an, ajungand direct la spital dupa o cazatura serioasa suferita in prima parte a contratimpului. Rutierul lui Movistar a pierdut aderenta intr-un viraj de stanga pe care l-a abordat in mare viteza si a intrat violent in gardul de pe marginea soselei.

Froome a reusit sa puna peste jumatate de minut intre el si principalii lui rivali, cel mai aproape de triplul castigator venind chiar fostul sau locotenent Richie Porte, acum liderul echipei BMC.

Vedeti mai jos cum arata diferentele intre favoriti dupa contratimpul de la Dusseldorf:

Froome
Porte a 35"
Nairo a 36"
Bardet a 39"
Aru a 40"
Contador a 41"

Cursa continua duminica cu prima etapa in linie intre Dusseldorf si Liege pe un traseu in lungime de 203.5 km.



Thomas, primul tricou galben in Turul Frantei. Abandon pentru Valverde!