Ciclism

Tadej Pogacar obține victoria la general în Paris – Nisa

Sursă foto: https://twitter.com/ParisNice

Slovenul Tadej Pogacar a câștigat Paris – Nisa, prima mare cursă pe etape din noul sezon de ciclism pe șosea.

Pogacar s-a impus, duminică, în etapa finală disputată pe un circuit de 117 kilometri în jurul orașului Nisa, devansându-l pe danezul Jonas Vingegaard pentru 33 de secunde.

Cei doi sunt și în acest an principalii favoriți la câștigarea Turului Franței dar, la ce a arătat până acum, Pogacar e cu mult înaintea lui Vingegaard.

Pogacar a câștigat Paris – Nisa la general, cu 53 de secunde în fața francezului David Gaudu, pe trei clasându-se Vingegaard, devansat cu un minut și 39 de secunde.

Pentru Pogacar este a doua victorie din 2023 într-o cursă pe etape, după ce în februarie triumfa în Ruta del Sol sau Turul Andaluziei.

Tirreno – Adriatico a ajuns la final

Disputată în paralel, cursa italiană Tirreno – Adriatico, de asemenea de World Tour ca și Paris – Nisa, a revenit unui alt sloven.

Primoz Roglic a obținut victoria la general și a îmbrăcat tricoul albastru de lider, cu 18 secunde în fața portughezului Joao Almeida, colegul lui Pogacar în echipa UAE.

Etapa finală desfășurată pe un circuit de 154 de kilometri la San Benedetto del Tronto a revenit la sprint belgianului Jasper Philipsen.



Tadej Pogacar obține victoria la general în Paris – Nisa