Ciclism

Sonny Colbrelli castiga Paris-Roubaix la debut. Infernul Nordului si-a meritat din plin renumele

Sursă foto: https://twitter.com/sonnycolbrelli/

Paris-Roubaix, cea mai grea cursa de o zi din calendarul ciclismului profesionist de sosea, a programat in acest an o editie cu totul speciala.

Dincolo de mutarea din primavara in toamna, Paris-Roubaix 2021 a oferit ingrediente demne de renumele sau, Infernul Nordului.

Ploaia cazuta duminica in nordul Frantei a transformat sectoarele pavate de pe traseul celor 257 km dintre Compiegne si Roubaix intr-o adevarata lupta de supravietuire.

La final, fara exagerare, pe rutieri nu i-au mai recunoscut nici nevestele, prietenele sau mamele dupa noroiul acumulat in straturi groase la nivelul fetei.

Victoria i-a revenit la un sprint redus italianului Sonny Colbrelli, un ciclist care a concurat pentru prima data in Paris-Roubaix.

In varsta de 31 de ani, Colbrelli i-a invins pe velodromul descoperit din Roubaix pe belgianul Florian Vermeersch si pe olandezul Mathieu van der Poel, obtinand cea mai mare victorie a carierei.

Pe patru a incheiat italianul Gianni Moscon, marele perdant al cursei si rutierul care parea la un moment dat scapat in castigator.

Cu 30 de kilometri inaintea finalului Moscon a facut pana pe spate si a fost nevoit sa schimbe bicicleta, pierzand 30 de secunde din avansul de un minut si 10 secunde fata de grupul urmaritor.

Patru kilometri mai tarziu acesta a cazut pe o zona de pavate. Chiar daca a urcat rapid pe bicicleta, diferenta fata de urmaritori era redusa la doar 14 secunde.

Pe Carrefour de l'Arbre, unul dintre celebrele sectoare de pavate cotate la cinci stele din cauza dificultatii, Moscon a fost ajuns din urma si depasit de grupul celor trei urmaritori format din Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) si Florian Vermeersch (Lotto Soudal).

In final, cursa s-a rezumat la un sprint in trei, cu Sonny Colbrelli devenind primul italian de la Andrea Tafi in 1999 castigator in Paris-Roubaix.



Sonny Colbrelli castiga Paris-Roubaix la debut. Infernul Nordului si-a meritat din plin renumele