Ciclism

Schimbare de lider in Turul Frantei

Sursă foto: twitter.com

Fabio Aru este noul purtator al tricoului galben dupa prima etapa cu final in catarare din Pirieni.

Italianul de la Astana l-a distantat pe catararea finala, Col de Peyragudes, pe britanicul Chris Froome si i-a luat acestuia tricoul galben pentru sase secunde.

In plus, clasamentul general s-a strans in partea superioara, Romain Bardet si Rigoberto Uran apropiindu-se la 25, respectiv 35 de secunde de lider.

Etapa a 12-a din Turul Frantei a fost castigata de francezul Romain Bardet, rutier desprins din grupul tricoului galben pe ultimii metri ai ascensiunii finale.

Rutierul de la AG2R l-a devansat cu doua secunde pe Uran si pe Aru, ciclistii care au completat podiumul, in timp ce Froome a dat distanta si a ajuns la sosire cu o intarziere de 22 secunde fata de invingator.

Mansa dintre Pau si Peyragudes a fost marcata de evadarea a 12 rutieri inca din primii kilometri: Cyril Gautier (AG2R-La Mondiale), Imañol Erviti (Movistar), Koen De Kort (Trek-Segafredo), Stefan Küng (BMC), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Stephen Cummings (Dimension Data), Marcel Kittel and Jack Bauer (Quick-Step Floors), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Michael Matthews (Sunweb) si Julien Simon (Cofidis).

Acestia au ajuns la un ecart maxim de 6 minute si 50 de secunde in raport cu plutonul in dreptul punctului de realimentare, dupa care echipa Sky a inasprit ritmul la trena si diferenta a inceput sa se topeasca pana la anihilarea evadarii.



Schimbare de lider in Turul Frantei