Ciclism

Sagan se impune in Gent-Wevelgem. Viviani in lacrimi

Sursă foto: twitter.com

Campionul mondial Peter Sagan si-a trecut in palmares clasica belgiana Gent-Wevelgem dupa un  sprint in care i-a invins pe italianul Elia Viviani si pe francezul Arnaud Demare.

Sagan a asteptat rabdator apropierea finalului dupa 250 de kilometri si a sprintat la momentul potrivit dintr-un grup redus format din 24 de ciclisti.

Surprins de miscarea rutierului de la Bora, italianul Viviani a reactionat tarziu si la final nu s-a mai ales decat cu frustrarea urmata de lacrimi amare, la propriu.

Cu doar doua zile in urma Sagan dezamagise in E3 Harelbeke, cursa pregatitoare pentru Gent-Wevelgem, insa chiar si daca nu se afla in varf de forma slovacul arata ca este capabil sa castige.

Peste numai o saptamana Sagan se va numara printre favoritii la castigarea Turului Flandrei, unul dintre cele cinci monumente ale ciclismului.

Valverde, egalul lui Indurain in Turul Cataluniei

Alejandro Valverde a castigat, duminica, editia din acest an a Turului Cataluniei, cursa pe etape care face parte din calendarul World Tour.

Pentru a treia oara in ultimii nou ani Valverde castiga cursa emblematica a Cataluniei si il egaleaza pe legendarul Miguel Indurain, cel care are in palmares si cinci Tururi ale Frantei.

Valverde si-a trecut in cont doua victorii de etapa in aceasta saptamana si ajunge la trei curse pe etape in 2018.

Ultima etapa din Turul Cataluniei a fost castigata de britanicul Simon Yates, care l-a devansat cu 13 secunde pe spaniolul Marc Soler, colegul lui Valverde la Movistar.

Valverde a castigat competitia la general cu un avans de 29 secunde in fata unui alt coleg, columbianul Nairo Quintana. Podiumul a fost completat de francezul Pierre Latour.



Sagan se impune in Gent-Wevelgem. Viviani in lacrimi