Ciclism

Rusul Zakarin castiga prima etapa din Alpi. Froome si-a consolidat prima pozitie la general

Prima etapa din Turul Frantei disputata in Alpi i-a revenit rusului Ilnur Zakarin de la formatia Katiusa.

Parte a evadarii zilei, Zakarin a atacat decisiv si l-a invins cu un avans de 55 de secunde pe columbianul Jarlinson Pantano de la IAM Cycling, invingatorul etapei a 15-a.
 
Podiumul etapei cu numarul 17, prima dupa ziua secunda de pauza, a fost completat de polonezul Rafal Majka de la Tinkoff, purtatorul tricoului alb cu buline rosii acordat celui mai bun catarator din cursa.
 
Chris Froome, liderul la general al Turului Frantei, a beneficiat inca o data de efortul depus de echipa sa, Sky, care l-a protejat de rivalii ramasi in cursa. Purtatorul tricoului galben a ridicat ritmul in ultimul kilometru al ascensiunii finale si doar fostul coechipier Richie Porte, acum la echipa BMC, a reusit sa ramana alaturi de britanic.
 
Nairo Quintana, Adam Yates si Bauke Mollema s-au dovedit incapabili sa raspunda si astfel au pierdut secunde pretioase in raport cu Froome.
 
Dupa aceasta a 17-a etapa Froome are un avans de 2 minute si 27 de secunde fata de Mollema la general si 2 minute 53 de secunde in raport cu Yates. Columbianul Quintana si francezul Romain Bardet completeaza topul cinci, cu Richie Porte pe locul sase.



Rusul Zakarin castiga prima etapa din Alpi. Froome si-a consolidat prima pozitie la general