Ciclism

Romain Bardet urca pe doi la general in Turul Frantei. Chris Froome, aproape de un dezastru

Onoarea ciclismului francez a fost salvata, vineri, in etapa a 19-a, de atacul lui Romain Bardet, rutier care a castigat etapa incheiata in catarare la Saint-Gervais Mont Blanc si a urcat pe locul doi in clasamentul general.

Bardet s-a desprins din grupul favoritilor si in ultimii kilometri l-a depasit pe Rui Costa, ciclist aflat in evadare de la inceputul etapei, pentru a trece primul linia de sosire cu un avans de 23 secunde in fata unui grup de trei format din Joaquin Rodriguez, Alejandro Valverde si Louis Meintjes.

Chris Froome, liderul cursei, a cazut pe ultima coborare a zilei si a suferit cateva julituri la spate. Ajutat de coechipierii sai, Froome a urcat rapid pe bicicleta si a ajuns la sosire cu o intarziere minima fata de principalii rivali. Doar zece secunde a reusit sa castige columbianul Nairo Quintana in raport cu britanicul.

Adam Yates nu a fost insa la fel de norocos si, din cauza unei probleme mecanice, a iesit de pe podium fiind depasit de Bardet si Quintana.

Cu doua etape ramase pana la finalul Turului Frantei din acest an, Froome are un avans de 4 minute si 11 secunde in fata lui Bardet. Acesta are un avans fragil in fata lui Quintana (16 secunde) si Yates (25 secunde). Podiumul se va juca in etapa de sambata.



Romain Bardet urca pe doi la general in Turul Frantei. Chris Froome, aproape de un dezastru