Ciclism

Quintana rezista in fata lui Froome si are Turul Spaniei in buzunar

Ultima etapa cu final in catarare din Turul Spaniei 2016 a adus doar schimbarea ultimului loc de pe podium, in timp ce Nairo Quintana si-a securizat tricoul rosu in fata lui Chris Froome.

Britanicul de la Sky avea de recuperat un minut si 21 de secunde dupa castigarea contratimpului din etapa a 19-a, iar toate sperantele castigatorului din Turul Frantei se puneau in Alto de Aitana, o ascensiune in lungime de 21 de kilometri si o panta medie de 5.9%.

Froome a atacat tarziu, insa nu a avut forta sa-l indeparteze pe Quintana, excelent plasat in roata rivalului sau. Mai mult decat atat, columbianul de la Movistar a sprintat pe ultimii metri si i-a luat doua secunde lui Froome.

Un alt columbian, Esteban Chaves de la Orica, si-a asigurat prezenta pe podium duminica la Madrid dupa un atac cu 50 kilometri inaintea finalului. Acesta avea de recuperat un minut si 11 secunde fata de Alberto Contador si a reusit in cele din urma sa treaca in fata spaniolului.

Victoria de etapa a revenit francezului Pierre Latour de la AG2R, rutier care l-a devansat la un sprint in doi pe columbianul Darwin Atapuma, rutierul echipei BMC.

Pentru Quintana este al doilea Mare Tur din cariera dupa Turul Italiei obtinut in 2014. De asemenea, victoria lui Quintana in Vuelta are loc la 29 de ani distanta de la succesul lui Lucho Herrera, ultimul columbian care a castigat Turul Spaniei.

Clasamentul general la varf inaintea ultimei etape de la Madrid:

 



Quintana rezista in fata lui Froome si are Turul Spaniei in buzunar