Ciclism

Primoz Roglic face dubla în Dauphine. Remco Evenepoel s-a scufundat în clasament

Sursă foto: https://x.com/dauphine

Slovenul Primoz Roglic și-a consolidat primul loc în clasamentul general din Criterium Dauphine, cursă pregătitoare pentru Turul Franței.

Îmbrăcat în galben după victoria obținută în ziua anterioară, Roglic și-a adjudecat etapa a 7-a desfășurată între Albertville și Samoens în urma unui sprint în doi.

Americanul Matteo Jorgenson de la Visma a venit pe locul secund și a urcat pe doi la general, acolo de unde a coborât nu mai puțin de patru locuri belgianul Remco Evenepoel.

Liderul echipei Soudal Quick Step s-a rupt din grupul tricoului galben cu 7 kilometri înainte de final, pe cățărarea de la Samoens, la peste 1600 de metri altitudine.

Fostul campion mondial a ajuns la final pe locul 13, cu o întârziere de un minut și 46 de secunde în raport cu Roglic, astfel că înaintea etapei finale are de recuperat un ecart de 2 minute și 15 secunde.

Criterium Dauphine se încheie duminică după o nouă etapă cu final în cățărare, a treia consecutivă.

Rutierii vor avea de parcurs 159.6 kilometri între Thones și Plateau de Glieres, cu patru cățărări pe traseu, dintre care trei de categoria întâi.

Finalul va fi pe o ascensiune de 9.4 km lungime, cu panta medie de 7 la sută.Primoz Roglic face dubla în Dauphine. Remco Evenepoel s-a scufundat în clasament