Ciclism

Primoz Roglic aruncă mănușa pentru Turul Franței

Sursă foto: https://x.com/BORAhansgrohe/

Slovenul Primoz Roglic a dat o dublă lovitură în etapa a 6-a din Criterium Dauphine.

Căzătură teribilă în Dauphine. Doi dintre favoriții din Turul Franței au ajuns la pământ

 

Rutier la echipa germană BORA-Hansgrohe, Primoz Roglic a obținut victoria de etapă pe o cățărare de categorie specială, succes în urma căruia a intrat și posesia tricoului galben de lider al ierarhiei generale.

Pentru Roglic, rutier care a câștigat de trei ori Turul Spaniei și o dată Turul Italiei, este doar a doua victorie a anului în tricoul celor de la BORA, echipă la care a ajuns în 2024 de la Visma.

Belgianul Remco Evenepoel, lider cu un avans de 33 de secunde după cinci etape, a sosit cu o întârziere de 42 de secunde și a predat tricoul galben pe care l-a deținut vreme de două etape.

Roglic are un avans de 19 secunde în fața lui Evenepoel înaintea ultimelor două etape din Criterium Dauphine, cursă de World Tour pregătitoare pentru Turul Franței.

Marea Buclă debutează pe 29 iunie la Florența cu un duel grandios așteptat între cei patru mari rutieri din plutonul actual, doi dintre aceștia fiind Roglic și Evenepoel.

Tadej Pogacar, recent câștigător al Turului Italiei, și Jonas Vingegaard, câștigătorul ultimelor două ediții din Le Tour, completează acest careu de ași din ciclismul actual.Primoz Roglic aruncă mănușa pentru Turul Franței