Ciclism

Peter Sagan, victorie de etapa si tricou galben in Turul Frantei

Campionul mondial Peter Sagan a castigat etapa a 2-a din Turul Frantei, o mansa de 183 de kilometri intre Saint-Lo si Cherbourg. Sagan este primul rutier de la Mark Cavendish in 2012 care castiga etapa in postura de campion mondial.

Sagan i-a invins la un sprint desfasurat in catarare pe francezul Julian Alaphilippe si pe spaniolul Alejandro Valverde. Topul cinci a fost completat de Dan Martin si Michael Matthews.

Aflat pe locul trei la general dupa etapa inaugurala de sambata, rutierul slovac de la echipa Tinkoff l-a devansat pe britanicul Mark Cavendish preluand tricoul galben de lider al cursei.

Sagan are un avans de opt secunde in fata lui Alaphilippe si de zece secunde in raport cu Valverde.

Cu 87 de puncte acumulate in doua etape, Sagan este lider si in ierarhia tricoului verde, dar acesta va fi purtat de Cavendish in etapa de luni.

Jasper Stuyver este noul purtator al tricoului alb cu buline rosii, dupa ce a trecut primul prin varful ascensiunii La Glacerie plasata aproape de finalul etapei de la Cherbourg.

Dincolo de victoria de etapa obtinuta de Sagan, echipa Tinkoff a fost lovita din nou de ghinion in ceea ce-l priveste pe liderul Alberto Contador. Pentru a doua zi la rand acesta a cazut si a dat distanta pe catararea de la final, pierzand 47 de secunde in raport cu invingatorul. Contador a cazut la kilometrul 60 pe acelasi umar drept accidentat in prima etapa a cursei.

Turul Frantei programeaza, luni, in etapa a 3-a, un parcurs de 223.5 km intre Granville si Angers cu o singura catarare repertoriata pe traseu si aceasta plasata in prima parte a mansei.

Clasamentul General dupa doua etape:



Peter Sagan, victorie de etapa si tricou galben in Turul Frantei