Ciclism

Noul Armstrong din ciclism? Britanicul Froome depistat pozitiv

Chris Froome, rutierul care in 2017 castiga Turul Frantei si Turul Spaniei, a fost depistat pozitiv la unul dintre controalele antidoping efectuate in cursa iberica.

Echipierul de la Sky a avut o valoarea dubla de Salbutamol in organismul sau decat limita legal admisa pentru afectiunea de astm de care sufera, anunta BBC.

Uniunea Ciclista Internationala doreste mai multe detalii in acest caz si anunta ca, pana la date concrete, Froome nu va fi suspendat.

Ciclistul in varsta de 32 ani a devenit primul britanic care a reusit dubla Turul Frantei – Turul Spaniei in istoria sportului cu pedale.

Testul de urina picat de Froome dateaza din 7 septembrie, iar proba a relevat 2.000 nanograme pe mililitru, adica de doua ori mai mult decat limita admisa de Agentia Mondiala Antidoping.

“Toata lumea stie ca sufar de astm si stiu exact care este regulamentul. Am folosit un inhalator pentru a-mi ameliora simptomele, intotdeauna in limitele admise, si stiam ca voi fi testat in fiecare zi atata timp cat purtam tricoul de lider. Astmul s-a amplificat in timpul Turului Spaniei, asa ca am urmat sfatul medicului sa maresc doza de Salbutamol. Ca intotdeauna, mi-am luat cele mai mari masuri de precautie si nu am folosit mai mult decat doza permisa”, se apara Froome.



Noul Armstrong din ciclism? Britanicul Froome depistat pozitiv