Ciclism

Nibali castiga etapa regina din Giro. Quintana strange la Dumoulin

Sursă foto: twitter.com/giroditalia

Vincenzo Nibali, castigatorul Turului Italiei din 2016, si-a adjudecat, marti, etapa regina din Alpi dupa un duel in doi la sprint cu spaniolul Mikel Landa.

Cei doi s-au desprins pe coborarea finala dupa a treia si ultima catarare a zilei in drumul spre linia de sosire programata la Bormio.

Dupa aproape sase ore si jumatate de cursa sprintul final a fost unul feroce, cu Nibali reusind sa impinga un varf de roata in fata lui Landa pentru victoria de etapa, dupa o mansa in care rutierii au trecut peste temutele ascensiuni Mortirolo si Stelvio, acesta din urma intr-un decor hibernal la 2785 metri.

Podiumul etapei a fost completat de columbianul Nairo Quintana, rutier care a recuperat mai bine de doua minute in raport cu liderul Tom Dumoulin, rutier care a avut serioase probleme stomacale. La un moment, in timpul etapei, olandezul s-a dat jos de pe bicicleta, a aruncat tricoul roz de pe umeri pentru a-si satisface nevoile fiziologice pe marginea drumului.

Dumoulin mai pastreaza 31 de secunde in fata lui Quintana in fruntea clasamentului general, in conditiile in care in aceasta saptamana sunt programate nu mai putin de patru finaluri de etapa in catarare.Nibali castiga etapa regina din Giro. Quintana strange la Dumoulin