Ciclism

Nebunie in ciclism. Cele trei mari tururi si alte curse programate in 71 de zile!

Sursă foto: https://twitter.com/PepeBrasin/

Uniunea Ciclista Internationala a dat publicitatii calendarul curselor pentru sezonul 2020, unul grav afectat de coronavirus.

Astfel, sezonul va fi reluat la 1 august cu o cursa de o zi in Italia, Strade Bianche, intrecere in care suprafata de rulare este una mixta, sosea si drumuri de pamant. Cursa se disputa in regiunea Toscana.

Pe 8 august este programata clasica Milano – San Remo, cea mai lunga cursa de o zi din calendar, aproape 300 km!

Intre 12 si 16 august se va desfasura Criterium Dauphine, prima cursa pe etape din noul calendar reviziut si totodata singura pregatitoare inaintea Turului Frantei.

Marea Bucla este programata intre 29 august si 20 septembrie pe traseul stabilit initial.

Intre Turul Frantei si Turul Italiei, cursa programata in perioada 3-25 octombrie, UCI a pus in program doar doua curse.

Este vorba de Tirreno – Adriatico (7-14 septembrie) si clasica Fleche Wallonne (30 septembrie).

In timpul Giro luna octombrie va fi dedicata altor curse “monument” amanate din cauza coronavirus, cum ar fi Liege-Bastogne-Liege (4 octombrie), Amstel Gold Race (10 octombrie), Gent-Wevelgem (11 octombrie), Turul Flandrei (18 octombrie) si Paris-Roubaix (25 octombrie).

Pe 20 octombrie este programat si startul Turului Spaniei, o cursa redusa de la 21 de etape la 18 si care se va incheia pe 8 noiembrie la Madrid.

Practic, Turul Italiei si Turul Spaniei vor avea cinci zile in care se vor suprapune in calendar!

Intre timp se va alerga si Turul Lombardiei pe 31 octombrie.Nebunie in ciclism. Cele trei mari tururi si alte curse programate in 71 de zile!